Predstavitev obrtne delavice Vidmar 49

V naši obrtni delavnici Vidmar 49, ki že več kot 40 let združuje veziljsko in kovinopasarsko delo, izdelujemo unikatne umetniške prapore, spominske trakove, cerkvene vezenine, vso pripadajočo kovinsko opremo.

Od vsega začetka delovanja pa do danes smo ostali zvesti pravemu umetniškemu načinu vezenja – verižnemu vbodu ter uporabi svilnatih niti, s katerimi dosežemo, da so prehodi med barvami mehki, ter da ostane tkanina mehka in se ne guba.
Za mnoge detajle je potrebno veliko ročne spretnosti.
Novejše tehnike vezenja pa nam omogočajo vezenje detajlov ter reliefnost vezenja, s katerim dosežemo, da podoba na vezenem praporu zaživi.
(prikaz klasičnega in strojnega vezenja)
Izvezeni prapor je častni eksponat vsakega društva posebej, zato igrata skrbno izbrana motivika in način izdelave prapora zelo pomembno vlogo.

Vsak prapor izdelan v naši obrtni delavnici je unikat, narejen za vsakega naročnika posebej skladno s predpisi in željami stranke. Pri izdelovanju praporov in ostalih izdelkov izbiramo le najboljše materiale in tako izdelkom jamčimo dolgo življenjsko dobo.

Pri izdelavi Vašega novega vezenega prapora Vam na podlagi Vaših priloženih skic, osnutkov, želja ali predlogov svetujemo in strokovno pomagamo pri oblikovanju osnutka primernega za kasnejše vezenje Vašega novega prapora.
Osnutek za gasilski prapor PGD Jablanica
(idejni avtor osnutka g. Jani Vozel)
(med vezenjem)
(razvitje prapora)
Umetniško vezene prapore krasi tudi vsa kovinska oprema (kot so emblemi različnih oblik, drogovi, spominski žebljički darovalcev …), ki je prav tako izdelana v obrtni naši delavnici.
Nudimo pa Vam tudi obnovo (popravilo), restavriranje ter izdelavo replike starih praporov in cerkvenih vezenin (vezenih in kovinskih delov), torej takih izdelkov, ki imajo že umetniško in kulturno vrednost.
Z uradnim nazivom Vidmar 49, Izdelovanje vezenin in kovinsko pasarstvo jamčimo dobre izdelke v zadovoljstvo naših strank. Vsi izdelki na spletni strani vezenje-praporov.si so avtorsko zaščiteni in so v lasti obrtne delavnice Vidmar 49, Izdelovanje vezenin in kovinsko pasarstvo, Tina Grebenc s.p.